2013. október 11., péntek

A fülgyulladás jótékony hatásai

Mert azok is vannak ám neki!
Nem gondolnánk, ugye? Főleg akkor nem, amikor üvölteni tudnánk az éles fájdalomtól, pláne, ha mindkét fülben jelentkezik. Amikor kiátkoznánk a gyógyszer alkotóját, hogy csak 4 vagy 6 óránként lehet bevenni a következőt, és azon gondolkozunk, hogy inkább pukkanjon szét a májunk gyógyszertúladagolástól, csak ez a fájdalom múlna már el.
És amikor már azt hisszük, nem lehet rosszabb, jön egy nyilallás...és még egy, mi pedig bénultan állunk, roskadunk, befelé üvöltünk, miközben már azt se tudjuk, hogy a fülünk, a szemünk, az állkapcsunk, vagy az egész fejünk fog szétdurranni.
Nos, fő a pozitívum, keressünk a rosszban a jót, lássuk a fülgyulladás pozitívumait!

Idegrendszer:
Mivel a füled be van dugulva, vagy gyógyszeres géz van benne, legjobb esetben mindkét füleden párakötés, így fele annyit se hallasz meg a körülötted levő dolgokból.
Eleinte ez nagyon idegesíteni fog, de 1-2 nap múlva (amikor enyhül a fájdalom) rájössz, hogy ez egy áldás. Mire már mindenki a plafonon van, te értetlenül, és kiegyensúlyozott nyugodtsággal nézed őket, mivel fogalmad sincs, hogy miről van szó.
Vagy este a gyerekek üvöltéséből csak a felét hallod, ami teljesen elég, de mégsem húzod már fel magad, hisz eddig 50-szer hallgattad meg, hogy milyen csokit vegyél MOST, de bedugult füllel ezt csak kb 20-szor kell meghallgatnod, és mivel rutinos vagy, ez már meg se kottyan.
Az idegrendszered egyensúlya pár napon belül tökéletesre áll be, nem kell a MagneB, se nyugitea, és a hatás garantált mindaddig, amíg a hallásodat tökéletesen vissza nem nyered. (Ez jó esetben hetekig elhúzódik)

Látás:
Látásod erősen fejlődik ezalatt a pár nap alatt. Főleg ha muszáj autóba ülnöd. Mivel nekem 12km-re van a kórház, ahova be kell járnom, és 2 üvöltő kölök vár, nincs más megoldás, autóba kell ülni.
Vezetni süketen....hát...nem túl jó. Ilyen mértékben még sosem használtam a tükröket, és csupán 3-szor fulladtam le egy hét alatt, mert annyira meg voltam szokva, hogy a fülemre hagyatkozok sebesség váltáskor. Egy idő után megpróbálsz mindent a látásoddal helyettesíteni.
Hamar kifejleszted a szájról olvasás képességét is. Tehát új képességeket szerzel.

Társas kapcsolatok javulása:
Az első napokban lehet, hogy romlás áll be, mert totál haszontalan vagy, és mindenki kipurcan melletted.
De amint emberi formát öltesz, a kapcsolataid javulni fognak.
Nem szólsz be a veled együtt élőknek, mert:
  •   eleinte a fájdalom elviselésére koncentrálsz csak
  •   később pedig úgy sugárzik a fájdalom a füledből, hogy az egész állkapcsod megbénul, a szádat nem bírod kinyitni. (Végre úgy vezethet a férj, ahogy akar, nincs duma az anyósülésről.)
  •  végül pedig: egyszerűen nem hallod a sok fárasztó dolgot, és csak bólogatsz. Jó hallgatóság leszel, azt pedig mindenki szereti
Itt azért hátulütők is vannak, mert lehet tuskónak néznek egy boltban, mert nem válaszolsz, vagy félreértések adódnak, és te nyugodtan ülsz, amíg más idegrohamot kap tőled, de akikkel együtt élsz, azok mindenképp örülni fognak egy kis csendnek.

Segít a belső értékekre koncentrálni:
Párakötéssel a fejeden remekül mutatsz. És ilyen kinézettel elvileg haza kell menned a kórházból. A hajad pár nap után olyan lesz tőle, mintha az életben nem mostad volna meg.
Egy idő után nem érdekel, mert már mindegy.

Fogyás:
Hatékonysága attól függ, mennyire van begyulladva a füled.
Minél jobban, annál többet fogysz.
Azon egyszerű oknál, hogy kb 3 mm erejéig tudod kinyitni a szádat, a rágás pedig maga a pokol.
Talán épp egy kanál befér, de ha azon még van vmi, az már az arcodon landol.
Eleinte persze próbálkozol, aztán kialakul a pavlovi reflex, és ha kaját mutatnak fel, már a sírás kerülget.

Végül egy nem mindenkit érintő probléma: a körömrágás.
Mire pár nap után magadhoz térsz a fájdalomtól, és a szádat már elfelejtetted használni bármire is, azt is döbbenten veszed észre, hogy újra vannak körmeid.
Az öröm hatása eltart egy ideig, hogy ne térj vissza a rossz szokásodhoz.

(Extraként: ha van kéznél épp egy 3 évesed, akkor megnézhetitek együtt 50-szer a Bogyó és Babóca Fülgyulladás c. részét.)

Összegezve:

A fülgyulladás jótékony hatással van az idegrendszerre, javítja a látást, és a többi érzékszerv működését, új képességekre teszel szert, segít rendbe hozni a társas kapcsolataidat, a belső értékeidet emeli ki, de meg is szabadít 1-2 kilótól, és leszoktat a körömrágásról. (...és nézheted Babócáékat)
Cserébe csupán pár napig fetrengsz a földön a fájdalomtól.

Hát nem megéri?

Nincsenek megjegyzések: