2011. augusztus 13., szombat

Csillaghullás

Világűrben kóválygó Földünk ismét belerohant valami meteorrajba. Én pedig izgatottan vártam, hogy lássak akár egyet is, mivel eddigi létem során valahogy mindig lemaradtam róla.
Azt mondták az okosok, hogy este 9-kor jönnek!!! Mint 30 év feletti családos ember, ünnepi pizsibe vágtam magam, Ákócát lefektettem sajnos már nem bírta kivárni az időpontot, és kiszaladtam a teraszra. Az ég annyira felhős volt, hogy nemhogy csillagokat, de még a holdat se lehetett látni.
Visszakullogtam a szobába, és amíg férjecském a betegségtől ágynak esett, én a meggyborocskámmal lekucorodtam a géphez, és 10-ig adtam magamnak időt a netezgetésre.
10 órakor szépen kikapcsoltam a gépet, és aludni indultam volna, amikor észrevettem, hogy egy felhő sincs az égen. Gyorsan magamrakaptam a szűk bőrdzsekimet, ami remekül megy a kicsit megnyúlt, térdig érő sárga csíkos pizsigatyámhoz, és kirohantam az udvarra.
Az udvarnak az a szerencsés tulajdonsága volt ezen az éjjen, hogy egyik oldalról a hold úgy bevilágította, hogy semmit se lehetett látni az égen, a másik oldalról meg a ház eltakarta az összes csillagot, amik épp lehullásra készülődtek.
Így két lehetőségem maradt: a hátsóudvar, és ezzel együtt egy 40 kilós kutya a hátamon a sáros tappancsaival, én pedig bokáig belesüppedve a nyirkos földbe, vagy az utca.
Hosszas töprengés után az utcát választottam, ahol ilyenkor tényleg már a madár se jár.
Nem tudom miért, de a göncöl rúdját bámultam, ami aztán tényleg nagy csoda lett volna, ha leesik. Ezen kívül rengeteg csillagképet, műholdat, repülőt fedeztem fel, mikor úgy döntöttem, hogy csak a fejem felé nézek, úgy nagyobb teret látok be. Nem kellett egy perc se, és máris beleállt a görcs a nyakamba, így viszont már nem tudtam visszahúzni a fejem, nyugodtan maradhatott pozícióban.
Így álldolgáltam, közben vacogtam, a lábszáramat szúnyogok rágták, 1-2 molylepke a szememnek csapódott, mikor igeeeen, elsuhant valami. Igazán meg akartam élni ennek a szépségét, de mire felfogtam, már el is tűnt. Nem maradt más, mint tovább várni, fellelkesedve a kezdeti nehézségek után.
A szemem már lassan golyózott, mikor anyukám is kitévedt. Így már ketten voltunk, és ennek hatására felbuzdulva eldöntöttük, hogy sétálunk 100 métert, ott véget ér a közvilágítás, jobban fogunk látni.
Sokkal jobban ugyan nem láttunk, és elhangzott kb 5-ször egy hirtelen felkiálltás, hogy "ott egy!!!!...ja, nem, csak egy repülő", miután már azt se bántuk volna, ha az zuhan, csak zuhanjon már valami.
Összesen fél órát álhattunk így, 1-2 hullócsillagot elkapva tekintetünkkel, de sohase ugyanazt, nehogy meg tudjuk osztani egymással az élményt. Eközben senkivel sem találkoztunk, csak egy kocsi jött, ami óvatosan lassított az út menti sötétből előbukkanó 2 háttal álló nő láttán, elmerengve, vajon mit kereshet itt egy bőrdzsekis, rottyant pizsigatyás és egy hálóköntösbe burkolózott alak.
Végül a lábamat csípkedő szúnyogok hatására döntöttem úgy, hogy ennyi elég is volt e nagyszerű élményből, és menjünk aludni.
A kapuhoz érve már tényleg olyan érzésem támadt, mintha az univerzumban jártunk volna a Kisherceg társaságában, mivel a könyben szereplő róka megtestesült mása gyalogolt ki az udvarunkról kutya formájában.
Néztük egymást gyanakodva miközben elsétáltunk mellette, ő ki, mi be, és gyorsan be is zártam a kaput, nehogy meggondolja magát, és belémharapjon mégis.
Aztán bekucorodtam szépen az ágyikóba, és békés szuszogással arra gondoltam, vajon holnap milyen pletyka indul útjára a sötétben, út mentén álló hálóinges őrült nőkről, akiknek legendája bekerülhet kicsi településünk történelmébe.

Nincsenek megjegyzések: